Sunday, May 4, 2008

"Haapsalu mu arm"

Ma ei saa aru miks Vennaskond pole laulu teinud "Haapsalu mu arm" Riia asemel. No olgem ausad - Haapsalu on Eesti kõige elamisväärseim linn. See ei loe et Tartu võitis ja Haapsalu teiseks jäi. Tartu sakib:D Ok-ok, tegelt Tartu on ka ilus, aga Haapsalu on parem;) Miks? Sest see on minu sünnilinn ja kodulinn ja kõige südamelähedasem linn.

Ehk siis sai reede õhtul taaskord sinna mindud. Viimati köisin vist 20. märsti paiku ning seda enam oli nüüd üle pika aja nii hea seal olla. Istusin emaga vanaema juures pingi peal, rääkisime maast ja ilmast, päike paistis ja linnud laulsid. Pärast tassisime veel puid ning lappisime puuriita.
Õhtul passisin migni aeg kodus kui Kerttu mind välja ajas Ehtesse istuma mõtlesin tükk aega ning otsustasin minna. Monsa tuli ka nii et supsti autoga seal. Ehtes oli tore. Istusime rahvaga ja ajasime niisama lolli juttu ning peamiselt valmistasime end vaimselt ette järgnevaks suureks koristuspäevaks.

Ja nii see 3. mai kätte jõudiski!
Kogunesime 9.45 Neste tanklas ning siis padavai Lipujaama. Haapsalust väga palju rahvast ei olnud kuna koristuskohti väga palju polnud ning seepärast ei saanud paljud sinna ennast regada.
See kohalik organisaatir oli küll paras udu seal kohapeal. Ei osanud inimesi kamandada ega juhendada ning üldse selline uimane oli. Võtsime savilt oma asjad ja liikusime koristuskohtadesse :D
Olime surnuaia taga koerte treenimisplatsil. Esimese asjana mis leidsime oli autotool:D Loomulikult oli kohe vaja sellega ennast pildistada. Siis oli mingi ull känduda hunnik, mille alla oli pandud kilekotid koerte sitajunnidega. Nii kui ma esimese kilekoti kätte võtsin oli tunne et kohe tuleb oksepoiss aga õnneks mitte. Hoidsin täiega tagasi ennast. Pikapeale harjus selle prügiga ära ning siis läks töö juba külma närviga. Algul vaatasime et oh, meil on täitsa vinks vonks kohad siin aga oh õudus:D! Lõpuks jõudsime oma põhikohta - mis oli jõhker hunnik ikka. Seal oli nagu kõike, metsikult suuri katkiseid klaase, igast traati, majapidamistarbeid, riideid, erinevad ehitusjääke jne jne jne. Inimsed on üritanud oma prügi peita ja selle maha matta. Totaalsed idioodid ikka!! Ühte kohta oli veel tsementi peale valatud et ikka asju kätte ei saaks. Ise viskasime nalja et raudselt on mingi laip seal all:P
Eesti peale kokku leiti ju 7 inimese konti. Mingi 4 luupead vist. Maffiameestel läheb tulevikus raskeks. Rohelised hakkavad vastu:D
Igaljuhul saime ikka mingi 25 suurt kotitäit prügi kokku.
Suhteliselt väsitav oli ka. Aha 13.30-ks olime valmis ning siis koju kah. Puhkasin veits ja läksin vanaema juurde. Enesetunne oli laitmatu!! Ammu ammu pole värskes õhus füüsilist tööd teinud nagu vanasti lapsena sai. Nii hea tunne oli kohe. Südantsoojendavalt kodune. Siin Tallinnas kiire ja närvilise elu juures ei ole see lihtsalt võimalik.
Igaljuhul õhtul läksime koristustiimiga Promenaadi hotelli sauna. Aaa.. nii mõnna oli..mm mullivann. Istusin vahepeal promenaadil mere ääres. Nii hea rahu ja vaikus. Soe ilm, värske õhk, kodu.
Pärast kui ära tulime olime veel Fuxi, Ahti ja Tõnisega meil maja taga liivakasti ääre peal ja chillisime niisama ja meenutasime lapsepõlve.

Ja olengi taaskord Tallinnas... sain oma maleva rühma noored teada;) ja nüüd hakkan Sotsiloogia eksamiks õppima. Õhtul on Indiana Jones(H)

Tsau.

No comments: