Saturday, May 24, 2008

Tõnis Kahu:"Miks nad kummardavad mingit veidrikku, kes ei saa isegi ristilt üksi alla"

Jah. Jälle Viljandis käidud. Väga huvitavate sündmustega oli taaskord.
Reedel läksime Monsaga rongiga. Mõnna oli.

Inglise keelde jõudes tuli välja et me olime valesid sõnu õppinud nii et eksam tuli õnnemängu peale ära teha:D Suhteliselt raske oli, aga ma eeldan et ma sain äbi küll. Küll just mitte kõige parema hinde peale aga nuh, vähemalt tehtud.
Pärast oli õiguse alused, seal ma andsin essee ära, passisin veits ja peale esimest pausi läksime minema. Käisime ühiskondlikke kribasid postimajas paljundamas ning siis suundusime hostelisse uurimustööd tegema. Kaua võttis aega, 00.30 lõpetasime. Ja kuna uni tungis peale siis päris eksamiks õppida ei jõudnudki:(

Reedel suundusime siis kooli.... Sotsiloogia ja kultuuriantropoloogia eksam.... se oli räige. Nagu täiega räige. Ma pole elus mitte kunagi läinud eksamile kus ma pole õppinud, aga nagu pärast välja tuli, siis need kes ka õppisid ei osanud ka midagi. Niisiis valikvastustest osutus minul üki-kaki-kommi-nommiks.... nii et panin omale järeleksami aja ka juba päevikusse kirja:D
Peale eksamit istusime Liverpooli rõdul, naersime ja ropendasime võidu eksami üle:D

Majandusarvestus sai õnneks varem läbi nig suundusime hosteli poole kus taevast tuli paksu musta suitsu. Ehmatasime juba ära et issver, äkki hostel põleb, kuid sinna jõudes põles kõrvalmaja. Päris räige oli. Ma ei ole enne nii suurt põlengut oma silmaga näinud.

Kahe maja vahel oli kuur põlema läinud ning kuna oli tuul siis tuli leek kerkis kiiresti. Jõudsime sinna koos tuletõrjeautoga. Rahvast oli uudistamas palju, ning mina kui vana päästetöötaja üritasin seal rahvast maha rahustada, ise samal ajal püstelreporterit mängides pildistades ja filmides.


Tuli suurenes ning haaras kõrvalmajades. Me juba vahepeal mõtlesime ka evakueerumise peale. Aga õnneks ei pidanud. Kuna põles eterniitkatus, siis toss oli nii paks ja mürgine, mul hakkas juba natukese aja pärast pea valutama. Majast toodi välja mingi vanaproua ning siis hakata kõrvalhooneid kastma. Põlevaid eterniiditükke lendas ning inimesed läksid appi. Ronisid katustele ning korjasid neid paljaste kätega ära. Põleva maja küljes oli üks puumaja, mille vanapaar oli seal tuletõrjujatele abiks. Eks see värk kestis seal ikka mitu tundi. Kohal oli 12 tuletõrjeautot üle Viljandi, politseid ja kiirabid jne.
Lõpus oli see valus et nägin pealt kui elanik kohale jõudis, kes oli noor minuealine naisterahvas. Ehmatas, puhkes lahinal nutma. Ta suunati politsei juurde. Edasi ma sellest ei kirjuta.

Igaljuhul muidu ülejäänud õhtu möödus meeldivalt pannkooke süües ja filmi vaadates.

Täna oli sponsorluse ja fundraisingu eksam. See läks õnneks hästi. Nuh, õnneks polnud seal midagu uut - küsitud sponsoried üritusteks enne küll ja küll:)

Kahu oli nagu alati väga väga huvitav. Analüüsida subkultuurset muusiakt läbi psühhodeelia, see on ikka uus kogemus. Ja siis vaadata videosid ja kuulata muusikat hoopis teise filosoofilise pilguga. Võimas. Kahu aine on võimas.
Ja kojutulek oli taaskord rongiga. Kuna Priidik müüs oma auto Viljandis maha.


Ja olengi Tallinnas. Triinu ja Jaanuse pool, kuigi Triinu on Saares. Naudin head seltskonda sinna juurdekuuluvate komponentidega ning jälgime vikerkaarüritust eurovisooni. Kass kargas enne just küüntega selga. Valus on.

No comments: